TACROLIMUSUM - prospect

Foto: Pixabay
TACROLIMUSUM - prospect. Acțiune: Imunosupresor potent; inhibitor al activării calcineurinei, cu inhibarea limfocitelor-T și interleukinei-2.

TACROLIMUSUM - prospect: 

Denumiri comerciale: ADVAGRAF®, PROGRAF®, PROGRAF, PROTOPIC, TACNI, TACROLIMUS SANDOZ 

Forma: capsule, unguent, concentrație pentru soluție perfuzabilă, capsule cu eliberare prelungită

Indicații: Sistemic : Imunosupresie primară la pacienții cu alogrefă hepatică și renală; reacție de rejet la pacienții cu alogrefă hepatică și renală rezistentă la regimurile imunosupresive convenționale. Local: Dermatite atopice moderate sau severe, care nu au răspuns la corticosteroizi.

Contraindicații: Hipersensibilitate la tacrolimus, la alte macrolide sau la excipienții produsului (ulei de ricin polietoxilat). Sarcină și alăptare. Copii < 2 ani (ung.).

Atenție!: Nu se admministrează simultan cu ciclosporina A. Atenție la asocierea cu medicamente nefrotoxice sau hepatotoxice (aminoglicozide, inhibitori ai girazei, vancomicină, cotrimoxazol, AINS, ganciclovir, aciclovir). Risc crescut de infecții (virale, bacteriene, fungice sau parazitare). După unguent, se evită expunerea la soare.

Reacții Adverse: Sistemice: frecvente – HTA (hipertensiune arterială), diaree, greață și/sau vărsături, alterarea funcției renale (creșterea conc. creatininei), hiperglicemie, hiperpotasemie, tremor, cefalee, insomnie, dureri localizate (artralgii), reacții alergice și anafilactice. Locale: Senzație de arsură și prurit la locul de aplicare, Infecții virale herpetice, foliculite, parestezie și disestezie, intoleranță la alcool (înroșirea feței sau iritații cutanate după consumul băuturilor alcoolice).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel