Taie o lămâie în patru și pune-o lângă pat. Truc FABULOS pentru sănătate

Pusă lângă patul în care dormi, lămâia face minuni!

Dacă suferi de vreo alergie sau îți curge nasul, taie o lămâie în patru bucăți și pune-o pe o farfurie. Presară sare peste ea și las-o peste noapte chiar lângă patul în care dormi. Acest truc va curăța aerul din dormitor de substanțe nocive și vei observa o îmbunătățire semnificativă a respirației. 

Lămâia, beneficii numeroase pentru sănătate

 

Lămâile se crede că își au originea în nord-vestul Indiei și că au fost aduse în Orientul Mijlociu și Africa de către comercianții arabi acum o mie de ani. De acolo, lămâia a fost introdusă în Europa, iar în 1494 era cultivată în Azore și livrată în mari cantități în Anglia. Lămâile conțin multe dintre substanțele nutritive de care organismul nostru are nevoie zilnic pentru a funcționa corect.

O lămâie medie conține 29 de calorii, 1,1 grame de proteine, 2,8 grame de fibre, 9,3 grame de carbohidrați, 2,5 grame de zahăr și 0,3 grame de grăsime, conform Departamentului de Stat american pentru Agricultură. Conține 53 miligrame de vitamina C, ceea ce reprezintă 88 la sută din cantitatea recomandată zilnic, precum și cantități mici de fier, potasiu, zinc și calciu.

Dar iată ce beneficii pentru sănătate ale lămâii au fost dovedite: 

1. E bună pentru sistemul digestiv

Carbohidrații din lămâi sunt făcuți în cea mai mare parte din fibre solubile sub formă de pectină. Fibra solubilă este cunoscută pentru a încetini digestia, ceea ce îți menține glicemia stabilă și inhibă creșterea tumorii cancerului de colon. Pectina, de asemenea, promovează nivelurile sănătoase de colesterol, potrivit HealthFully.com. Și la fel ca și alte fructe citrice, lămâile conțin un nutrient în cojile și uleiurile lor numit d-limonen, care pot ameliora simptomele indigestiei și Boala de reflux gastroesofagian.

2. Bună pentru inimă

Lămâia conține pectină și este bogată în vitamina C. Prima ajută la menținerea uni nivel sănătos de colesterol, a doua se știe că reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Lămâile conțin și potasiu, care, conform American Heart Association, poate ajuta la ameliorarea tensiunii în pereții vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale 

3. Scade riscul de cancer

D-limonenul din lămâie are multiple beneficii pentru sănătate, iar una dintre ele include prevenirea cancerului. Lămâile conțin și un flavonoid numit naringenin, care, potrivit unui studiu din 2013, are proprietăți puternice de prevenire a cancerului. Pulpa de lămâie și sucul ei conțin, de asemenea, cantități mari de beta criptoxantină și hesperidină, care sunt compuși care au prevenit formarea tumorilor maligne la șoareci, conform unui studiu din 2012 (link direct studiu).

4. Protejează împotriva anemiei

Anemia este o afecțiune a sângelui cauzată adesea de un deficit de fier. Lămâile, deși nu conțin mult fier, au în schimb un conținut ridicat de vitamina C, care poate ajuta la creșterea cantității de fier pe care corpul o absoarbe.

5. Poate preveni pietrele la rinichi

Cercetările (link direct studiu) confirmă faptul că acidul citric din fructe precum lămâia, lime, pepenele și portocala poate împiedica formarea pietrelor la rinichi: „Consumați doar 110 ml suc de lămâie pe zi s-a dovedit că crește semnificativ nivelul de citrat de urină fără a crește nivelul de oxalat ”, potrivit informațiilor de la Institutele Naționale americane de Sănătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel