Tânăra însărcinată în luna a noua, decedată în casă, fusese internată în ziua precedentă

Gravidă
Tânăra de 28 de ani din localitatea Ariceştii Rahtivani, însărcinată în luna a noua şi care miercuri a fost găsită decedată, fusese internată cu o zi înainte pentru investigaţii medicale la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti.

Însărcinată în luna a noua. "Pacienta s-a prezentat la un control de rutină pentru această perioadă a sarcinii (monitorizare), efectuându-se ecografie şi test nonstress, evaluându-se starea mamei şi a fătului, pronosticul de naştere, fără să se impună spitalizarea continuă. Precizăm că aceste investigaţii au fost efectuate în regim de spitalizare de zi. Pe toată perioada şederii în spital pacienta a prezentat o stare generală bună, a colaborat cu personalul medical, fără să acuze nicio altă simptomatologie. Din ceea ce ni s-a adus la cunoştinţă, pacienta a fost monitorizată pe perioada sarcinii, nedeclarând nicio patologie sau afecţiune preexistentă sarcinii", se arată într-un comunicat de presă semnat de managerul spitalului, Gheorghe Alexandru, şi directorul medical dr. Călin Boeru.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Prahova au declarat, pentru Agerpres, că tânăra, gravidă în luna a noua, a fost găsită la locuinţa sa în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare efectuate de echipajul medical timp de o oră nu au dat rezultate.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, a fost deschis un dosar penal în acest caz, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel