Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânărul ars transferat în Belgia, șanse de 50%
02 noi 2018 / 10:57
Tânărul ars în urma unei deflagraţii produsă miercuri într-un apartament din Piatra Neamţ, care a fost transferat joi cu un avion al Ministerului Apărării la o clinică din Belgia, are 50% șanse de supraviețuire. El va fi operat cel mai probabil luni. 
de  Dana Lascu

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Sibiu, că tânărul ars în urma unei deflagrații produsă miercuri într-un apartament din Piatra Neamţ, transferat cu un avion al Ministerului Apărării Naționale la un spital în Belgia, are 50% şanse de supravieţuire, neputând fi încă operat, din cauză faptului că starea sa este foarte gravă.

Șanse de supraviețuire de 50%

„Acum cinci minute am primit ultimul raport. (...) Este 50 - 50, adică şansele. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este încă foarte gravă. Dar medicul care îl ţine sub observaţie este optimist în ceea ce-l priveşte, deşi starea lui este foarte gravă", a spus Sorina Pintea.

Tânărul va fi operat, cel mai probabil, luni. 

Tânărul în vârstă de 21 a fost transferat la un spital din Belgia, cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului în urma unei explozii, urmată de un incendiu, într-un apartament de la etajul trei al unui bloc din Piatra Neamţ, care a avut loc miercuri.

În urma deflagrației, patru persoane au fost rănite.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?