Te dor degetele? Ai putea suferi de o BOALĂ care distruge articulaţiile

Medicamentele pentru poliartrita reumatoidă au efect limitat
Poliartrita reumatoidă este un tip de artrită inflamatorie. Boala este caracterizată de inflamația cronică a articulațiilor (degete, mâini, genunchi, picioare).

Care sunt semnele și simptomele precoce ale artritei reumatoide și care sunt zonele afectate?

Deși simptomele precoce pot fi mimate de alte boli, simptomele și semnele sunt foarte caracteristice bolii reumatoide:

  • Oboseală
  • Dureri articulare
  • Umflarea articulațiilor
  • Rigiditatea articulațiilor
  • Depresie

Oboseală

Oboseala este un simptom foarte frecvent în toate stadiile artritei reumatoide, în special când inflamația articulară este activă. Oboseala poate fi cauzată de reacția organismului la inflamație, somn puțin, anemie și medicamente.

Oboseala specifică poliartritei reumatoide, care are ca rezultat lipsa de energie, poate afecta negativ emoțiile și starea de spirit, relațiile cu oamenii, productivitatea, atenția, creativitatea și fericirea. Oboseala cauzată de artrita reumatoidă poate fi, de asemenea, asociată cu apetitul scăzut și pierderea în greutate.

Dureri articulare

Durerea articulară este cauzată de inflamația prezentă în articulație atunci când boala este activă. Durerea articulară poate apărea, de asemenea, atunci când boala este inactivă sau controlată, dacă articulația a fost distrusă în trecut de artrita reumatoidă.

Artrita reumatoidă activă determină umflarea articulației din cauza îngroșării țesutului mucoasei articulației și excesului de lichid comun. Articulația inflamată se întinde și irită capsula care înconjoară articulația. Capsula articulară are terminații nervoase în interiorul ei care transmit imediat semnale dureroase creierului.

Umflarea articulațiilor

Umflarea articulațiilor este foarte frecventă la artrita reumatoidă. Persoanele care sunt afectate de artrita reumatoidă pot spune cu ușurință când articulațiile lor sunt umflate. Umflarea articulațiilor degetelor poate face dificilă scoaterea ușoară a inelelor.

Rigiditatea articulațiilor

Rigiditatea este un simptom tipic artritei reumatoide. Articulațiile care sunt afectate de poliartrita reumatoidă activă sunt inflamate și în mod caracteristic mai rigide dimineața.

Depresie

Deoarece artrita reumatoidă este o afecțiune cronică potențial asociată cu durerea și dizabilitatea, aceasta poate duce la depresie. O persoană cu poliartrită reumatoidă se simte de obicei frustrata. Medicii se referă la această formă de schimbare a dispoziției ca "depresie reactivă", deoarece este răspunsul unei persoane la o anumită situație, în acest caz, o nouă boală cronică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel