Te simți stresat? Fă asta 20 de minute pe zi. Cel mai simplu remediu

Omul modern caută constant metode pentru a scăpa de stres și de stările de neliniște. Potrivit unui studiu, remediul e mai simplu decât te-ai fi așteptat. 

Timpul petrecul în natură are un efect benefic în lupta cu stresul.  Potrivit unui studiu (link direct), publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Sănătății de Mediu, chiar și 20 de minute petrecute în aer liber, într-un parc, pot face minuni pentru bunăstarea noastră psihică.

 

Poți merge în parcul din cartier

Mai mult, experții recomandă să cauți un spațiu verde în apropierea casei sau la locul de muncă și să evadezi acolo în fiecare dimineață sau după-amiază. Nu trebuie să mergi în sălbăticie pentru a beneficia de aer curat și de lumina soarelui; poți obține aceleași beneficii și din parcul din cartier. 

 

Mersul pe jos, sănătate curată


Este cunoscut faptul că natura, doar prin simpla privire a acesteia,  creează momente de relaxare și de bine. Însă, pe lângă acest fapt, ieșitul în aer liber aduce cu sine și un minim de activitate fizică, fapt care, din nou, aduce multiple beneficii asupra psihicului.


Efectuarea oricărei forme de exerciții aerobice(cardio), timp de cel puțin 30 de minute, de trei sau de patru ori pe săptămână, așa cum recomandă CDC, reduce stresul, anxietatea și îmbunătățește stărea de spirit. Asta nu înseamnă, însă, că toată lumea trebuie să se apuce de alergat sau de fitness. Mersul pe jos, efectuat constat, are aproape la fel de multe beneficii pentru organism ca exercițiile aerobice complicate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel