Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Telefon mobil, cancer la creier. Ce au descoperit cercetătorii
17 sep 2019 / 17:52
Utilizarea telefonului mobil, se presupune de mulți ani, că ar duce la cancer al creierului. Cercetătorii au vrut să verifice această teorie și au făcut un mic studiu.
de  Angela Sabău
Telefonul mobil nu are nicio legătură cu cancerul cerebral

Un studiu științific condus de ARPANSA care analizează relația dintre cancerul creierului și utilizarea telefonului mobil a fost publicat recent în British Medical Journal Open a publicat

Studiul a fost realizat în parteneriat cu Universitatea din Auckland, Universitatea Monash și Universitatea din Wollongong și a verificat diagnosticele de cancer cerebral la australienii cu vârste între 20 și 59 de ani, între anii 1982 și 2013. Studiul a descoperit că utilizarea largă a telefoanelor mobile din Australia nu a crescut rata de cancer la creier.

De la publicarea studiului original, autorii au efectuat analize suplimentare pentru a evalua dacă a existat o creștere a ratei cancerului cerebral la australienii cu vârsta de peste 60 de ani în aceleași perioade de timp.

Telefonul mobil, nicio legătură cu cancerul

"Analiza noastră arată că rata cancerului cerebral la persoanele din grupa de vârstă 60 de ani urmează un model similar cu celelalte grupe de vârstă pe care le-am verificat ", a declarat autorul Dr. Ken Karipidis.

„Arată că nu a existat nicio creștere a ratei cancerului cerebral în Australia care poate fi atribuită utilizării telefonului mobil.”

British Medical Journal Open a publicat o scrisoare în care sunt prezentate rezultatele acestei analize suplimentare.

Acest studiu oferă dovezi suplimentare că nu există nicio legătură între utilizarea telefonului mobil și cancerul creierului și aduce o contribuție importantă la cunoștințele despre acest subiect.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?