Telemedicina, cum s-a pus în practică la un spital din București

Mircea Ovidiu Denis Lupușoru, manager la Spitalul Colțea, a fost demis
EXCLUSIV
Telemedicina e o formă absolut operațională de medicină, a spus managerul Spitalului Colțea, Ovidiu Lupușoru, în cadrul dezbaterii ”Telemedicina - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România".

Invitat la dezbaterea online ”Telemedicina - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România", organizată de trustul de presă DC Media Group, dr Oviu Lupușoru, manager al Spitalului Colțea din București, a vorbit despre cum funcționează acest sistem inovativ în unitatea medicală pe care o conduce.

”Am făcut acest sistem de telemedicină acum, nu mai demult, din păcate. În doar două zile am modificat platforma (n. r. propusă de o firmă) ca să corespundă nevoilor spitalului”, afirmă managerul.

Ca măsură de protecție pentru medici s-au organizat în afara spitalului opt rezerve de izolare ca să nu ajungă în unitatea medicală pacienți pozitivi cu COVID-19. Rezervele au fost conectate la utilități - curent, căldură - și dotate cu tensiometre, termometre, pulsoximetre și tablete - ultimele comunică cu un centru operațional conectat la UPU. ”Astfel am redus deplasarea medicilor și asistentelor la acele rezerve. Deplasarea și expunerea. (...) Cu ajutorul tabletei comunică cadrele medicale. E o modalitate foarte simplă de folosire”, adaugă Ovidiu Lupușoru. 

Acesta a subliniat necesitatea telemedicinei amintind că tocmai Organizația Mondială a Sănătății preciza că telemedicina se numără printre serviciile esențiale în ”consolidarea răspândirii sistemelor de sănătate la pandemia COVID-19. Este foarte important să dezvoltăm această telemedicină”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel