Ten sănătos și iarna. Secretele pe care toți ar fi bine să le știe

Cremă
EXCLUSIV
Medicul Pavelina Andrei, specialist în Dematovenerologie, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, cum să ne îngrijim corect tenul în  sezonul rece.

”Suntem niște oameni frumoși atunci când ne îngrijim. Crește și stima de sine, și respectul de sine”, spune medicul Pavelina Andrei, specialist în Dermatovenerologie, la Interviurile DC News și DC Medical. Aceasta recomandă un ritual de îngrijire adoptat și particularizat fiecărui tip de ten în parte, dar și adaptat anotimpului în care ne aflăm.

”În anotimpul rece, ritualul de îngrijire este un pic diferit. În ce constă asta? Demachierea trebuie să fie făcută blând, cu agenți de curățare blânzi care să nu irite și să nu agreseze foarte mult tenul. Urmată de o cremă hidratantă, de ce nu, aș adăuga, îmbogățită cu vitamine și acid hialuronic, și adaptată tipului de ten. De ce spun îmbogățită? Pentru că frigul prezintă și produce o agresiune la nivelul tenului. Frigul produce și vasoconstricție și prin asta duce la afecțiuni dermatologice care pot fi agravate. Cele mai des întâlnite sunt urticare la frig, pernioză, acrocianoză. Sunt afecțiuni dermatologice care nu trebuie uitate. Sunt regăsite și la persoanele tinere. Nu înseamnă neapărat că suferă de o boală sistemică, dar pot, de cele mai multe ori, duce la acest lucru”, explică medicul Pavelina Andrei.

Soecialistul subliniază că nu trebuie să uităm nici de îngrijirea scalpului. ”Firul de păr se usucă, se degradează foarte repede în sezonul rece și atunci trebuie să facem cât mai des măști de păr. Părul trebuie spălat de două ori pe săptămână, dar faptul că sunt anumite șampoane ce conțin excipienți ce usucă foarte mult scalpul - atunci e recomandat să facem și niște măști, în casă sau de la farmacie - cu cosmetice care sunt foarte bine adaptate tipului nostru de păr. E bine să fie acest ritual cât mai des”, adaugă medicul. Acesta mai precizează că iarna ar fi bine să acoperim scalpul cu o căciulă și să nu uităm de extremități - mâini, picioare - și să purtăm mănuși și haine care să acopere cât mai mult din suprafața corporală care se expune la frig. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel