Tensiune arterială mare: efectele neașteptate ale sportului în zonele poluate

Tensiune
Cei care fac sport regulat tind să aibă un risc mai scăzut de hipertensiune arterială, deși trăiesc în zone poluate.

O cercetare susține că practicarea regulată a sportului reduce riscul de hipertensiune chiar și în zonele mai poluate. ”În timp ce am descoperit că activitatea fizică ridicată combinată cu expunerea mai scăzută la poluarea aerului a fost legată de un risc mai mic de tensiune arterială ridicată, activitatea fizică a continuat să aibă un efect protector chiar și atunci când oamenii au fost expuși la niveluri ridicate de poluare”, susțin cercetătorii, într-un comunicat al Asociației Americane a Inimii.

La studiu au fost analizați peste 140.000 de adulți non-hipertensivi din Taiwan care au fost monitorizați în medie de 5 ani.

”Acesta este cel mai mare studiu pentru a analiza efectele combinate ale poluării aerului și a activității fizice regulate asupra tensiunii arteriale mari. Descoperirile noastre indică faptul că activitatea fizică regulată este o abordare sigură pentru persoanele care trăiesc în regiuni relativ poluate pentru a preveni tensiunea arterială ridicată. Concluziile pun de asemenea în evidență cât de puternic poluarea poate afecta tensiunea arterială și cât de important este să controlați nivelul de poluare pentru a preveni tensiunea arterială ridicată”, adaugă cercetătorii.

Asociația Americană a Inimii a definit hipertensiunea arterială ca 140/90 mm Hg, iar tensiunea arterială înaltă - 130/80 mm Hg.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel