Terapia care ar ajuta la crearea de tratamente pentru glaucom

Ochi
Cercetătorii de la Cambridge au descoperit o terapie ce ar putea fi folosită în dezvoltarea de noi tratamente pentru glaucom.

Terapia genică pentru a regenera fibrele nervoase deteriorate ale ochiului a fost folosită într-o descoperire care ar putea ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru glaucom.

O echipă de cercetători de la Cambridge, condusă de doctorul Richard Eva, profesorul Keith Martin și profesorul James Fawcett de la Centrul John van Geest pentru Repararea Creierului, au testat, pe culturi celulare, dacă gena responsabilă de producerea unei proteine ​​cunoscută sub numele de Protrudin ar putea stimula regenerarea celulelor nervoase și le poate proteja de moartea celulelor după o leziune.

Au descoperit că creșterea cantității sau activității de Protrudin în aceste celule nervoase a crescut foarte mult capacitatea lor de regenerare. Când au măsurat cantitatea de regenerare la câteva săptămâni după o leziune a nervului optic, echipa a constatat că Protrudin a permis axonilor să se regenereze pe distanțe mari.

Cercetătorii au arătat că această tehnică poate ajuta la protejarea împotriva glaucomului, o afecțiune obișnuită a ochilor. Dr. Veselina Petrova de la Departamentul de Neuroștiințe Clinice de la Universitatea din Cambridge, primul autor al studiului, a declarat, într-un comunicat al universității citate:

”Glaucomul este una dintre principalele cauze de orbire la nivel mondial. Cauzele glaucomului nu sunt complet înțelese, dar în prezent se pune un accent mare pe identificarea de noi tratamente prin prevenirea morții celulelor nervoase din retină, precum și pe încercarea de a repara pierderea vederii prin regenerarea axonilor bolnavi prin nervul optic. Strategia noastră se bazează pe utilizarea terapiei genice - o abordare deja în uz clinic - pentru a livra Protrudin în ochi. Este posibil ca tratamentul nostru să poată fi dezvoltat în continuare ca o modalitate de a proteja neuronii retinieni de moarte”.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel