Terapia Regeneron care l-a salvat pe Donald Trump de COVID-19, aprobată în SUA

Donald Trump, președintele SUA.  Foto: printscreen conferință Casa Albă
Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat terapia cu anticorpi de la Regeneron care i-a fost administrată președintelui Donald Trump când avea simptome de COVID-19.

Administrația Americană pentru Medicamente (FDA) a emis sâmbătă o autorizație de utilizare de urgență pentru terapia cu anticorpi REGEN-COV2 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat președintelui american Donald Trump atujnci când acesta avea simptome medii ale infecției COVID-19, despre care liderul de la Casa Albă a afirmat că l-a ajutat să se vindece așa repede. 

REGEN-COV2 este de fapt un cocktail din doi anticorpi, casirivimab și imdevimab, care poate fi utilizat pentru tratarea simptomelor ușoare până la moderate ale COVID-19 la pacienți cu vârsta de peste 12 ani care prezintă riscul de a se transforma în cazuri severe. El nu poate fi utilizat la pacienți cu COVID-19 care sunt spitalizați sau care au nevoie de oxigen, potrivit dpa.

FDA (link direct autorizație) a emis ordinul după un studiu clinic realizat pe 799 de adulți ne-spitalizați cu simptome ușoare până la moderate de COVID-19. 

„Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienților să evite spitalizarea și să ușureze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătății”, a declarat Stephen Hahn, oficial al FDA.

Regeneron Pharmaceuticals a primit peste 500 de milioane de dolari din partea guvernului american pentru a dezvolta tratamentul, conform Agerpres.

Primele 300.000 de doze vor fi furnizate gratuit de către guvern, dar pacienții ar putea fi nevoiți să plătească unităților de sănătate costul administrării medicamentului, se arată într-un comunicat al companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel