Tertip românesc: spun că au simptome COVID-19 ca să fi testați gratuit și să plece în concediu

Teste PCR
Managerul SJU Vrancea susține că mulți cetățeni care pleacă în străinătate în concediu invocă simptome de COVID-19 pentru a a fi testați gratuit.

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Sf. Pantelimon” Focșani, Elena Codruța Neagu, susține că mulți cetățeni care doresc să plece în străinătate invocă simptome COVID-19 care nu pot fi verificate de personalul medical, pentru a se testa, gratuit, în spital.

„Foarte mulți dintre pacienții care vin în triaj spun că s-au întors de la mare, au avut unele simptome, dar au considerat că e o simplă răceală. Când s-au agravat simptomele, au venit la spital. Mai există o categorie de persoane, cei care vor să călătorească în străinătate și vin la noi acuzând diverse simptome, ca de exemplu absența gustului sau mirosului, pe care noi nu avem cum să le verificăm, și în acest fel reușesc să își facă testul gratis”, a declarat, pentru Agerpres, managerul Elena Codruța Neagu.

În ultimele zile, la Spitalul Județean a crescut foarte mult numărul de consultații acordate pacienților care acuză simptome de COVID-19. Tot aici ajung și pacienții depistați pozitiv de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea la testarea pentru noul coronavirus, care pot refuza internarea, dar trebuie văzuți, obligatoriu, de un medic.

Doar patru medici asigură actul medical în Secția de Boli Infecțioase a SJU Focșani, unde sunt tratați pacienții cu COVID-19, unul dintre aceștia aflându-se momentan în concediu. Astfel, acești medici ajung să consulte chiar și 100 de pacienți zilnic.

„Noi am trimis solicitare la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, precum și către Ministerul Sănătății și Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru că avem nevoie de medici. Am trimis solicitare către Iași, unde avem doi medici rezidenți care sunt încadrați la noi pe post, pentru a ni-i trimite. În prezent, avem trei medici care asigură activitatea medicală pe Secția de Boli Infecțioase, iar un al patrulea este în concediu de odihnă. De asemenea, avem circa 50 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 internați în spital, dar numărul solicitărilor pentru consult din partea persoanelor care acuză simptome de infecție cu noul coronavirus este foarte mare și în continuă creștere. Au fost zile în care s-au consultat și peste 100 de persoane, cu tot cu pacienții internați. Medicii nu mai fac față, sunt obosiți, extenuați", a precizat managerul unității medicale.

În prezent, la SJU Focșani sunt patru cazuri de COVID-19 în rândul personalului medical, doi medici și doi asistenți.

Vineri, în Vrancea au fost raportate 14 noi cazuri de COVID-19, numărul total de îmbolnăviri din județ ajungând la 1.702. Dintre acestea, 85 de persoane infectate cu noul coronavirus au decedat, în timp ce alte 869 de persoane s-au vindecat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel