Țesătura care produce electricitate, capabilă să distrugă virusuri și bacterii: ar putea fi viitorul material pentru măști

Simptome COVID-19
O țesătură capabilă să producă mici cantități de electricitate ar putea fi viitorul în ceea ce privește igiena corporală. Noua țesătură distruge aproape în întregime bacteriile și virusurile cu care vine în contact. Producătorii de îmbrăcăminte au deja câteva idei de utilizare a acestui nou produs.

Distrugerea microbilor, virusurilor şi a bacteriilor graţie unei ţesături capabile să utilizeze mişcarea pentru a produce mici cantităţi de electricitate reprezintă cea mai recentă invenţie creată de două companii japoneze.

Noua ţesătură are numeroase întrebuinţări, de la articole vestimentare capabile să distrugă mirosurile corporale, la echipamente de protecţie precum măşti sanitare, atât de populare în perioada actuală, marcată de pandemia de COVID-19, notează agerpres.ro. Electricitatea este produsă prin întinderea şi contracţia ţesăturii (mai ales în timpul mişcărilor realizate în mod obişnuit de o persoană), în cantităţi atât de mici, încât ele nu pot fi simţite de către purtător, dar totuşi suficiente pentru "a arde" bacteriile, microbii şi virusurile care s-ar afla deasupra sau în interiorul ţesăturii, au explicat reprezentanţii celor două grupuri nipone. Ei au arătat că astfel au fost inactivate 99,9% din bacteriile și virusurile ce au fost testate pe noul material.

Țesătura electrică a trezit interesul unor producători de îmbrăcăminte sportivă, articole de igienă de tipul scutecelor şi măştilor de protecţie şi chiar de cei din domeniul aplicaţiilor industriale, precum producătorii de filtre. Următorul pas va fi acela de a se asigura că ţesătura este capabilă să elimine noul flagel al timpurilor moderne - virusul SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel