Test anti-COVID ieftin și fiabil, care poate fi realizat acasă chiar cu telefonul tău

Certificatul de vaccinare virtual   FOTO pexels
Oamenii de știință au construit prototipuri ale unor smartphone-uri care să te atenționeze că ești infectat cu un virus, în speranța că așa va putea fi oprită o pandemie de boală X, mult mai devastatoare decât COVID-19. 

Au fost dezvăluite planurile pentru smartphone-uri futuriste, care ar putea opri răspândirea unei potențiale pandemii în întreaga lume, precum Covid-19.

Oamenii de știință au construit un prototip cu un microscop de ultimă generație, despre care se spune că detectează orice germen.

Cum funcționează

 

Practic, oamenii își scanează sângele pentru a detecta bacterii și virusuri, au spus cercetătorii.

Potrivit experților Ludwig-Maximilians-Universität (LMU) München, ar fi nevoie doar de un obiectiv și de un laser mic pentru a-l face să funcționeze.

Profesorul Philip Tinnefeld, profesor la catedra de chimie fizică la LMU, a declarat: „2020 a demonstrat că este întotdeauna nevoie de metode noi și inovatoare de diagnosticare și, poate, tehnologia noastră va contribui într-o bună zi la dezvoltarea unui test ieftin și fiabil, care poate fi realizat acasă".

Acest prototip vine pe fondul temerilor că un nou agent patogen - numit Boala X - ar putea într-o zi să devasteze Pământul.

Primul autor al studiului, Dr. Viktorija Glembockyte, a declarat: „În viitor, tehnologia noastră ar putea fi utilizată pentru diagnosticare chiar și în zonele în care accesul la electricitate sau la echipamentele de laborator este restricționat. Am arătat că putem detecta fragmente mici de ADN din serul sanguin, folosind un microscop portabil, bazat pe smartphone”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel