Test care arată infectarea cu CORONAVIRUS în circa 45 de minute, aprobat de americani

Noul test rapid Xpert Xpress SARS-CoV-2
FDA a aprobat un test de diagnostic care arată infecția cu coronavirus în circa 45 de minute și care poate fi folosit în spitale, chiar la internarea pacientului și pentru personalul medical expus.

FDA (Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente) a aprobat pe baza procedurii de acreditare de urgență (link aprobare) pentru un test de diagnostic la punctul de îngrijire pentru noul coronavirus SARS-CoV-2, realizat de Cepheid Xpert Xpress.

„Testul pe care îl autorizăm astăzi va putea oferi americanilor rezultate în ore, în loc de zile precum testele existente, iar compania intenționează să-l scoată pe piață până pe 30 martie, ceea ce reprezintă o cronologie incredibil de rapidă pentru un astfel de efort. Cu instrumente noi, cum ar fi diagnosticul la punctul de îngrijire, ne îndreptăm spre o nouă fază de testare, unde testele vor fi mult mai ușor accesibile pentru americanii care au nevoie de ele", a declarat secretarul Health and Human Services (HHS), Alex Azar. „Odată cu dezvoltarea diagnosticului la punctul de asistență medicală, americanii care au nevoie de teste vor putea obține rezultate mai repede ca niciodată".

„Ziua de azi marchează un pas important în extinderea disponibilității de testare și, foarte important, cu rezultate rapide. Testarea la punctul de îngrijire înseamnă că rezultatele sunt furnizate pacienților în mediul de îngrijire a pacienților, cum ar fi spitale, centre de îngrijire de urgență și camere de gardă, în loc să fie trimise probe la un laborator. Cu autorizația de astăzi există acum o opțiune de testare la punctul de îngrijire, care permite accesul pacientului la rezultate mai rapide", a declarat comisarul FDA, dr Stephen Hahn.

FDA a eliberat o autorizație de urgență către Cepheid pentru testul Xpert Xpress SARS-CoV-2 pentru utilizare în laboratoare certificate de CLIA cu complexitate ridicată și moderată, precum și în anumite clinici de îngrijire a pacienților. Compania intenționează să producă o cantitate mare de astfel de teste până la 30 martie.

Potrivit experților companiei, testarea se face foarte simplu: se iau probele, se bagă într-o cutiuță ca aceea din poză și în circa 45 de minute ai rezultatul. Astfel de teste pot fi făcute la intrarea în spital, când pacientul este internat, ceea ce înseamnă că rapid medicii ar putea ști exact ce trebuie să facă cu pacientul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel