Testul care spune ce medicament provoacă leziuni hepatice

Medicamente
Cercetătorii au dezvoltat o modalitate – ”scor de risc poligenic” – prin care arată când un medicament, deja pe piață sau experimental, ar produce leziuni ficatului.

Într-un studiu publicat recent în Nature Medicine, cercetătorii vorbesc de un „scor de risc poligenic” care arată când un medicament, fie că este un medicament aprobat sau unul experimental, prezintă un risc de leziuni hepatice induse de medicamente.

”Scorul nostru genetic va aduce beneficii oamenilor în mod direct ca aplicație de tip diagnostic pentru consumatori. Oamenii ar putea face testul genetic și își pot cunoaște riscul de a dezvolta leziuni hepatice induse de medicamente”, spune unul dintre autorii studiului, medicul Takanori Takebe, de la Cincinnati Children's.

Cercetarea a fost realizată de consorțiul de oameni de știință de la Cincinnati Children's, Tokyo Medical and Dental University și alte centre de cercetare din Japonia, Europa și SUA. Rezultatele studiului constituie un mare pas către rezolvarea unei probleme.Testul funcționează pentru diferite tipuri de medicamente și le-au permite medicilor clinicieni să facă un test genetic rapid ca să identifice pacienții cu risc mai mare de leziuni hepatice înainte de a prescrie medicamente, arată un comunicat postat pe eurekalert.org.

Studiul, AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel