Țigările electronice și cele mentolate, interzise. De când se aplică interdicția

Țigări electronice
Țigările electronice și cele mentolate sunt interzise începând din iunie 2020, în Massachusetts. Proiectul de lege a fost semant de guvernator.

Massachusetts a devenit primul stat care a interzis vânzarea tutunului aromatizat și a produselor vaping, inclusiv a țigaretelor cu mentol, după ce guvernatorul republican a semnat miercuri un proiect de lege care răspunde la decesele recente legate de țigările electronice.

Grupurile anti-fumat au salutat interdicția semnată de guvernul Charlie Baker, care interzice vânzarea produselor de vaping aromate și a țigărilor cu mentol începând cu 1 iunie 2020.

Unele state au interzis sau restricționat temporar tutunul aromatizat sau produsele vaping în diferite grade, dar Massachusetts este primul stat cu o interdicție permanentă în vigoare, spun grupurile anti-fumat. Este deosebit de notabilă interdicția mentolului, care este printre cele mai populare arome și a fost deseori scutită de interdicții, potrivit MedicalXpress.

„Un pas important” 

Proiectul de lege este un "pas important înainte", a spus Baker, însă asta e tot ce pot face statele pentru a aborda situațiile de urgență pentru sănătatea publică în jurul țigărilor elecronice și a altor produse vaping. Centrele federale pentru controlul și prevenirea bolilor și pentru administrarea alimentelor și a medicamentelor sunt singurele care pot aborda problemele în mod cuprinzător, a spus el.

Președintele Donald Trump a promis de luni de zile să aprobe interdicția națională a celor mai multe țigări electronice aromate. Dar în ultimele săptămâni, administrația sa a anulat un anunț planificat de interzicere, iar Trump a spus că se va întâlni cu industria vapingului și cu profesioniștii medicali.

"Este destul de clar că nu va exista o politică federală în acest moment în curând", a spus Baker miercuri. „Deci, în lipsa acestui lucru, a trebuit să acționăm”.

New England Convenience Store and Association Marketers Energy, care s-a opus legislației, a declarat într-o declarație că interdicția va afecta disproporționat comunitățile de culoare și va costa statul sute de milioane de dolari în venituri fiscale.

Studiile au arătat că țigările de mentol sunt consumate în mod disproporționat de către tineri și minorități, iar grupurile anti-tutun și experții în sănătate au susținut că mentolul a fost comercializat în special la afro-americanii.

"Peste 80% dintre adolescenții care au folosit vreodată un produs din tutun au început cu un produs aromat, iar industria tutunului știe acest lucru", a declarat organizația într-o declarație prin e-mail.

Matthew Myers, președintele Campaniei pentru copii fără tutun, a numit-o „un pas critic pentru a ajuta la încheierea înrăutățirii epidemiei de e-țigări de tineret și a opri companiile de tutun să folosească arome atrăgătoare pentru a ademeni copiii într-o viață a dependenței”.

Legea pune o acciză de 75% pe produsele vaping și necesită asigurătorii de sănătate, inclusiv programul Medicaid al statului, pentru a acoperi consilierea pentru încetarea tutunului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel