Timișoara, încă un punct de lucru a Serviciului de Ambulanță, în zona de nord a orașului

Ambulanță
Un nou punct de lucru a deschis Servicul de Ambulanță Timișoara. Acesta va deservi partea de nord a orașului, care beneficia până acum de doar 10% din resurse.

Serviciul de Ambulanţă Timişoara a deschis cel de-al treilea punct de lucru în municipiu, informează agerpres.ro.  Staţia 3Nord este situată în nordul oraşului, în sediul fostului liceu agricol și va înjumătăţi timpul de ajungere la destinaţie a echipajelor medicale de urgenţă.

Inițiativ a fot lansată încă în urmă cu 18 ani, după cum a arătat managerul Serviciului de Ambulană Timiș, dr. Iancu Leonida. Acesta a mai arătat că o lungă perioadă de timp, asistența de urgențe medicale a orașului a fost destabilizată prin faptul că partea de sud a oraşului era beneficiara a 90% din resurse, în timp ce nordul oraşului era deservit de cel mult 10% din aceste efective.
 "În acest moment reuşim să echilibrăm situaţia, într-un moment în care traficul urban atinge cote furibunde. Canalul Bega şi calea ferată sunt două ziduri în calea noastră, pe care cu greu le depăşim câteodată. Noua staţie, împreună cu cea de la Spitalul Municipal vor deservi
o zonă largă de populaţie, se reduce mult timpul de ajungere la caz. De la staţia Spitalului Judeţean se ajungea foarte greu în nordul oraşului", a declarat dr. Iancu Leonida.

Mai multe intervenții, posibile

El a explicat că deschiderea noului punct de lucru va permite inclusiv creşterea numărului de intervenţii, care va putea ajunge până la 25 de mii de intervenţii pe an, personalul medical fiind asigurat prin redistribuirea celor de la vechile staţii, nu prin angajarea de noi medici sau asistente.
Deschiderea staţiei 3Nord a Serviciului de Ambulanţă a fost posibilă după ce Ministerul Educaţiei Naţionale a fost de acord, la solicitarea Primăriei Municipiului Timişoara, cu schimbarea destinaţiei fostului liceu pentru amenajările necesare.

"Am avut discuţii de doi ani cu conducerea Serviciului de Ambulanţă al Spitalului Judeţean Timişoara pentru înfiinţarea unui punct de lucru pentru ambulanţe şi în nordul oraşului, pentru că sunt urgenţe şi trebuie să fie salvarea cât mai aproape de locul bolnavului. Am ales un spaţiu din fostul liceu agricol, dezafectat. Nu am avut până acum aprobare pentru schimbarea destinaţiei, cu toate că e tot domeniu public, pentru salvarea de vieţi. la începutul anului a fost semnat contractul de comodat pentru un spaţiu cu parter, în suprafaţă de de 241 mp şi un teren de 629 mp", a precizat primarul Nicolae Robu.

Edilul a explicat că la solicitarea Serviciului de Ambulanţă, municipalitatea a decis să ofere respectivul spaţiu, întrucât acolo nu se mai ţin cursuri de foarte mult timp.

Serviciul de Ambulanţă a apreciat că locaţia corespunde necesarului pentru a deschide un punct de lucru, locul fiind şi uşor accesibil. Primăria a pus la dispoziţie spaţiile cu facilităţi pentru parcare şi personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel