Tocilizumab pentru pacienții COVID-19. Conf dr Simin Florescu: producătorii au fost foarte mirați
Medicamentul tocilizumab pare a fi foarte util pacienților cu COVID-19, susține conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală.
de  Florina Pop
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook
EXCLUSIV

Un tratament ce pare a fi forte util pentru formele severe de COVID-19 este cel cu tocilizumab, a declarat conf dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, la emisiunea Academia de Sănătate.

”Pare a fi foarte util, dar pentru pacienții care intră în acele tulburări de tip citokinic care apar la formele severe de COVID-19 - tocilizumab. Deci, inhibitorii de intereukină-6 au funcționat foarte bine în cazul pacienților noștri. Noi l-am administrat, cred că, din a doua săptămână de când am avut pacienți. Cred că am fost primii care am utilizat tocilizumab pentru că aceia care ne-au ajutat să-l procurăm - este off-label - , producătorii, au fost foarte mirați ce vrem noi să facem cu ăsta, la momentul respectiv. Le-am explicat, ne-au ajutat și lucrurile au mers foarte bine pentru majoritatea pacienților, dar, repet, e vorba de forme medii, severe sau chiar critice care au primit acest tip de medicație și care au reușit foarte mult să depășească acel moment, cu condiția să-l administrăm la timp”, a explicat conf dr Simin Aysel Florescu.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?