Tomograf funcțional la Matei Balș. Unde a fost amplasat

Noul tomograf de la Institutul Matei Balș  FOTO: Facebook Daniel Tudorache
Tomograful achiziționat pe 6 mai de administrația Primăriei sectorului 1 București a intrat în funcțiune vineri, 31 iulie.

Edilul de la sectorul 1 din București, Dan Tudorache, anunță pe Facebook că tomograful achiziționat la începutul lunii mai este, de azi, 30 iulie, funcțional.

Postarea acestuia:

”De azi, computerul tomograf de la Institutul “Matei Balș” este funcțional! Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare. Pe 6 mai achiziționam, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultra performant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID 19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", pentru a fi folosit de medicii de aici. De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare. Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului. Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel