Tramadol, risc crescut de fractură de șold

Durere
Utilizarea medicamentului pentru durere Tramadol a fost legată de un risc mai mare de fracturi de șold, comparativ cu utilizarea altor medicamente pentru durere, într-o analiză a unei baze de date a pacienților din Regatul Unit.

O analiză publicată în Journal of Bone and Mineral Research relevă faptul că utilizarea medicamentului pentru durere tramadol a fost legată de un risc mai mare de fracturi de șold, comparativ cu utilizarea altor medicamente pentru durere într-o analiză a unei baze de date a pacienților din Regatul Unit.

Analiza a comparat utilizarea tramadolului cu codeina, naproxen, ibuprofen, celecoxib și etoricoxib în rândul adulților cu vârsta de peste 50 de ani.

Pe parcursul unui an de urmărire, 518 fracturi de șold au fost înregistrate în rândul celor 146.956 de pacienți care au luat tramadol, corespunzând la aproximativ o nouă fractură suplimentară de șold la 1.000 de persoane-an, în raport cu administrarea de codeină (respectiv 3,7 față de 2,9).

Citește și: Tramadolul, risc de 10 ori mai mare de hipoglicemie decât alte analgezice

De asemenea, până la 1,5 noi fracturi suplimentare la 1.000 de persoane-ani au fost înregistrate la cei care au luat tramadol față de persoanele care au luat naproxen, ibuprofen, celecoxib și etoricoxib.

„Având în vedere impactul semnificativ al fracturii de șold asupra morbidității, mortalității și costurilor de asistență medicală, rezultatele noastre indică necesitatea luării în considerare a riscului asociat tramadol de fractură, în practica clinică și ghidurile de tratament", a declarat autorul coresondent dr Guanghua Lei, de la Xiangya Spital și Universitatea Centrală de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel