Transpirații nocturne frecvente. Care ar putea fi cauzele?

Așternuturi
Transpirațiile nocturne, care au loc în timpul somnului, sunt cunoscute sub denumirea de hiperhidroză de somn.

Transpirația nocturnă, provocată de bufeuri, se numără printre cele mai frecvente simptome ale menopauzei, potrivit North American Menopause Society (NAMS).

Dacă aveți vârsta în jur de 51 de ani, vârsta medie pentru începutul menopauzei și perioadele menstruale au devenit neregulate, „schimbarea" ar putea provoca transpirația nocturnă, a explicat pentru Livestrong dr Stephanie Faubion, MD, directorul medical NAMS și directorul din Centrul Clinic Mayo pentru Sănătatea Femeilor, din Rochester

. În timpul menopauzei, nivelul hormonilor sexuali feminini estrogen scade dramatic, iar acest lucru afectează hipotalamusul, partea din creierul tău care reglează temperatura corpului.

Veștile proaste? Bufeurile legate de menopauză și transpirațiile nocturne pot dura șapte sau mai mulți ani, potrivit unui studiu realizat în JAMA Internal Medicine. Veștile bune? „Sunt tratabili", spune dr. Faubion.

Alte cauze ale transpirației noctune

Menopauza nu este singura cauză potențială a transpirațiilor nocturne. Ale cauze includ efectele secundare ale anumitor medicamente, cum ar fi antidepresivele (dar nu și anticonceptionalele), anxietatea, unele tipuri de cancer, infecții bacteriene precum tuberculoza și HIV, potrivit Clinicii Mayo. Anumite afecțiuni hormonale non-menopauză, inclusiv hipertiroidism, pot duce și la transpirații nocturne.

Dacă transpirația nocturnă este însoțită de febră, scădere în greutate, durere sau alte simptome, indiferent dacă apar sau nu după menopauză, consultați medicul pentru a afla ce se întâmplă, sugerează Clinica Mayo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel