Transplant. 5 oameni au primit o a doua șansă

Spitalul Bagdasar-Arseni din București  FOTO: Facebook ANT
Familia unui tânăr aflat în moarte cerebrală a decis să transforme pierderea ființei dragi într-o a doua șansă la viață pentru cinci oameni.

Transplant, șansă. ”În luna cadourilor și a dorințelor, încă o familie a ales să dăruiască viață altor semeni. În zorii acestei dimineți a avut loc prima prelevare de organe și țesuturi din acest an de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București. Familia unui tânăr intrat în moarte cerebrală a decis să transforme drama pierderii unei ființe dragi în bucuria salvării altor semeni aflați în suferință”, anunță, miercuri, 18 decembrie, reprezentanții Agenției Naționale de Transplant pe Facebook.

Trei bolnavi aflați pe listele de așteptare au șansa unei noi vieți prin transplant de ficat și rinichi. Iar alți doi oameni vor beneficia de transplant de cornee.

Din echipa Spitalul Bagdasar Arseni din București, unde s-a făcut prelevarea de organe au făcut parte: dr. Mihail Trifu, coordonatorul echipei, împreună cu dr. Oana Rață, kdp. ”Apreciem în mod deosebit implicarea managerului acestei unități sanitare, dl. Adrian Nodiț pentru reluarea și dezvoltarea Programului Național de Transplant în Spitalul Bagdasar Arseni. Echipele de profesioniști de la Instititul Clinic Fundeni vor efectua transplanturile de ficat și de rinichi, în timp de corneea va ajunge la Spitalul Militar Central”, se mai precizează în postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel