Transplant: șansă la viață pentru trei persoane
03 iun 2020 / 23:23
Trei români primesc o nouă șansă la viață prin transplant, după ce familia unei paciente aflate în moarte clinică și-a dat acordul pentru prelevarea de organe.
de  Adisa Codruț
Intervenție chirurgicală

La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a avut loc, în această dimineață, o nouă prelevare de organe de la o pacientă aflată în moarte cerebrală, a cărei familii a ales să dăruiască o şansă la viață unor semeni necunoscuţi aflați în suferinţă pe listele de așteptare. „Mulţumim şi ne înclinăm cu respect în faţa familiei donatorului care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe”, scrie pe pagina de socializare a Agenției Naționale de Transplant.

„Profesionalismul şi responsabilitatea echipei ATI a Spitalului Floreasca, coordonată de Prof. Dr. Ioana Grinţescu şi Conf. Dr. Liliana Mirea, alături de coordonatorul de transplant Dr. Rosana Turcu au făcut posibil ca alte 3 vieţi, a căror unică şansă era transplantul, să fie salvate” mai . Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, care au realizat intervenţia de prelevare a ficatului şi rinichilor. Împreună, toţi aceşti profesionişti dedicaţi au format o echipă care a făcut ca drumul de la donator la primitor să fie realizat cu succes. Cursa pentru salvarea de vieţi este continuată de echipele medicale de transplant ale Institutului Clinic Fundeni, acolo unde alţi profesionişti de elită îşi vor pune în slujba pacienţilor întreaga lor pricepere şi măiestrie.”.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?