Transplant de uter. Mărturia unei mame: știu că a meritat

Bebeluș
O femeie din SUA care a născut un băiat în urma unui transplantat de uter a declarat că procedura experimentală este un „miracol”.

Transplant, uter. Jennifer Gobrecht are 33 de ani și s-a născut fără uter. Ca urmare a unui transplant de uter, realizat în cadrul unui program al Universității de Sănătate din Pennsylvania (Penn Medicine), SUA, ea a născut un băiețel, Benjamin. Transplantul s-a realizat în 2018 printr-o procedură care a durat 10 ore, uterul provenind de la un donator decedat. "Această călătorie nu a fost ușoară, dar de fiecare dată când privesc fața lui Benjamin, știu că a meritat. Benjamin este cu adevărat o minune și ne simțim foarte norocoși", a afirmat Jennifer, la o conferință de presă.

Cei din programul Penn Medicine sunt singurii care au acceptat donații atât de la donatori vii, cât și decedați. Cele mai multe programe de transplant acceptă doar de la donatorii vii. Dr. Kathleen O'Neill, unul dintre cercetătorii studiului de la Penn Medicine, a spus că transplantul de uter ar oferi cuplurilor precum familia Gobrechts o altă opțiune, în afară de adopție: "Transplantul de uter este singura cale care le va permite acestor femei să-și poarte propriile sarcini", a spus ea, potrivit medicalxpress.

Participanții la studiu vor fi urmăriți timp de cinci până la 10 ani de la fertilizarea in vitro până la urmărirea pe termen lung după naștere. Din cauza riscului de respingere, femeile cu uter transplantat au histerectomii după naștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel