Transplant renal: aproape 80 de operații în acest an, la ICUTR Cluj Napoca

Prelevare de organe
Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca a realizat în acest an aproape 80 de operații de transplant renal. Medicii preconizează că până la sfârșitul anului, numărul acestor operații va ajunge la 90.

Numărul pacienților transplantați de la începutul anului la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca a ajuns la 79 la sfârșitul săptămânii trecute. Asta după ce, potrivit paginii de socializare a unității medicale, în weekendul trecut au fost realizate încă patru astfel de operații, respectiv transplanturi renale cu grefe de la donator decedat.

„Astfel, numărul de pacienți transplantați de la începutul anului, la ICUTR, a ajuns la 79, cu 15 mai mulți decât în tot anul 2018. Estimăm că până la sfârșitul anului vor fi transplantați peste 90 de pacienți cu insuficiență renală”, arată pagina de socializare a ICUTR.

„Această activitate este posibilă prin efortul conjugat atât al medicilor din centrele de prelevare cât și al medicilor ICUTR care asigură atât prelevarea organelor, evaluarea și selectarea primitorilor, cât și realizarea transplanturilor și a controalelor periodice post-transplant”, mai arată informarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel