Transplant. Un tânăr de 28 de ani salvează viața a patru semeni

Operație de transplant
Familia unui tânăr de 28 de ani a decis să doneze organele acestuia salvând astfel viața a patru oameni. Acestea au fost prelevate la Oradea.

Transplant, viață. Un tânăr de 28 de ani, internat din noaptea de 12 ianuarie cu un traumatism craniocerebral la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, nu a putut fi salvat în ciuda eforturilor medicilor. ”A fost declarat în moarte cerebrală miercuri seară. Familia tânărului a găsit puterea de a transforma propria dramă în speranţă pentru alţi oameni necunoscuţi şi a fost de acord cu prelevarea organelor. Imediat a început mobilizarea echipelor medicale în cursa contracronometru pentru salvarea de vieţi şi pentru ca gestul familei să nu fi fost în zadar. A urmat un efort şi o colaborare extraordinară a echipelor medicale pentru menţinerea donatorului, fiind necesar transferul acestuia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, întrucât condiţiile meteo nu permiteau transportul în condiţii de siguranţă şi timp pentru prelevarea cordului”, explică reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT) pe rețelele sociale.

Potrivit acestora, vineri dimineaţă, la Târgu Mureş, efortul medicilor de la Oradea a fost preluat de echipa de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, de echipele de prelevare ale Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg Mureş, Institutului Clinic Fundeni şi Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Patru 4 oameni vor primi o nouă viaţă prin transplant de cord, ficat şi rinichi.

”Nimic nu poate compensa pierderea unui membru al familiei, dar poate gândul că au dăruit o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă le poate aduce alinare. Ne înclinăm cu emoţie în faţa familiei donatorului pentru decizia luată. Mulţumim cu profund respect tuturor echipelor medicale pentru munca şi efortul deosebit depus în această activitate complexă”, mai notează cei de la ANT pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel