Tratament HIV: noi speranțe, după o descoperire mai mult decât interesantă în Congo

HIV. Foto: Pixabay
O descoperire recentă în Republica Democrată Congo a unui număr neobișnuit de mare de persoane cu HIV care își controlează în mod natural încărcăturile virale fără medicamente, a stârnit speranță în comunitatea științifică.

Descoperirea a peste 10.000 de potențiali persoane infectate care țin sub control infecția de HIV (cu încărcături virale scăzute) este de așteptat să ajute oamenii de știință să își concentreze atenția asupra acestui subgrup de oameni, pentru a descoperi tendințele care ar putea duce la noi tratamente pentru HIV.

„Ne dă multă speranță, deoarece înseamnă că, în loc de doar câțiva oameni, așa cum s-a văzut în studiile anterioare, acest lucru arată mii de oameni din RDC, care ar putea să ne învețe despre cum am putea debloca un remediu sau să dezvoltăm vaccinuri mai bune pentru a termina HIV ”, a declarat pentru BusinessLine Mary Rodgers, om de știință senior și șef al Programului Global de Supraveghere Virală, Abbott (Diagnostics).

Explicând implicațiile descoperirilor, a spus ea, dacă putem înțelege care parte a răspunsului lor imunitar a fost responsabil pentru asta, poate ajuta la dezvoltarea vaccinurilor care sunt adaptate pentru acest tip de răspuns imunitar. Rodgers este co-autor al unui studiu publicat despre acest lucru în EbioMedicine (The Lancet), marți. Au trecut aproximativ 35 de ani și un vaccin SIDA încă nu a fost găsit de comunitatea cercetătorilor.

Rodgers subliniază că „HIV își are originea în RDC și Camerun și, prin urmare, ar putea rezulta că și vindecarea potențială și capacitatea de a suprima HIV își au originea în această parte a lumii”. Abbott a fost primul care a dezvoltat un test FDA aprobat pentru HIV cu mai bine de treizeci de ani în urmă.

Studii suplimentare

Cercetătorii de la Abbott, Johns Hopkins, Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, Universitatea Missouri - Kansas City și Universitatea Protestantă din Congo au descoperit că prevalența ceor care-și controlează infecția HIV a fost de 2,7-4,3% în RDC - comparativ cu 0,1-2 prevalență la nivel mondial.

Subliniind că vor fi necesare studii suplimentare pentru a înțelege alcest răspuns imunitar unic, a spus Abbott, concluziile studiului „ar putea duce cercetătorii mai aproape de obiectivul lor de a pune capăt pandemiei HIV prin descoperirea legăturilor dintre suprimarea virusului natural și tratamentele viitoare”.

Programul de supraveghere Abbott a studiat HIV și mutațiile sale în jur de 26 de ani, pentru a ajuta la proiectarea testelor de diagnostic pentru a fi mereu înaintea virusului, a spus Rodgers. „Eșantioanele de plasmă provenite din eforturile de supraveghere colectate în 1987, 2001-03 și 2017-19 în RDC - acasă la cele mai vechi tulpini de HIV cunoscute - au permis cercetătorilor să excludă falsurile pozitive, tendința sitului de colectare, diversitatea genetică ridicată și tratamentul antiretroviral cauza numărului viral nedetectabil la 10.457 pacienți din 2017 până în 2019 ”, a explicat nota.

Aproximativ 38 de milioane de oameni trăiesc astăzi cu HIV. Cea mai nouă tulpină a HIV a fost descoperită în 2019.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel