Tratamentul sublingual împotriva alergiilor, la fel de eficient ca și cel injectabil

Alergiile severe
Tratamentul sublingual pentru alergii este la fel de eficient ca și cel injectabil, asta susțin specialiștii americani. Doar patru astfel de tipuri de tratament sunt aprobate de FDA.

Tratamentele alergice sublinguale, care sunt mici doze de alergeni administrate sub formă de tablete sau picături lichide sub limbă, sunt considerate sigure și eficiente în comparație cu injecțiile împotriva alergiilor.

Ideea din spatele tratamentelor sublinguale este de a vă folosi propriul organism contra alergiilor, prin administrarea unei mici doze din substanța la care sunteți alergic.

Acest lucru ajută la creșterea toleranței organismului pentru alergen și îl poate împiedica să declanșeze o reacție a sistemului imunitar, ceea ce cauzează simptomele alergiei, potrivit specaliștilor de la Harvard Medical School.

Puține tratamente aprobate, la americani

Deși aceste imunoterapii sublinguale sunt utilizate pe scara larga, FDA a aprobat oficial doar câteva dintre ele pentru tratarea alergiilor.

Cele mai multe sunt considerate îmcă un tratament neetichetat - adică, neaprobat. Acestea fiind spuse, există suficiente dovezi, atât din studiile clinice, cât și din sondaje, care arată că tabletele sau picăturile contra alergiei administrate sub limbă sunt o terapie sigură și eficientă pentru simptomele nazale, ale ochilor și ale astmului, legate de diverse alergeni, precum iarba sau polenul.

Efecte secundare ușoare

De exemplu, un studiu din 2012 al Journal of Environmental and Public Health  a constatat că terapia cu anti-alergeni sublinguală este la fel de eficace ca și tratamentul injetabil la pacienții cu simptome nazale, cu sau fără astm.

În mod obișnuit, persoanele care utilizează comprimate sau picături experimentează doar efecte secundare ușoare, care pot include deranjament stomacal sau mâncărime.

Dacă acestea apar, medicul dumneavoastră poate dori să vă ajusteze doza. Rareori, unii oameni au prezentat o reacție alergică severă cunoscută sub numele de anafilaxie din terapia sublinguală, care poate provoca dificultăți de respirație, deci este mai bine dacă alergologul dumneavoastră supraveghează tratamentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel