Trei focare de varicelă în două școli și o grădiniță din Slatina

foto: CDC
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a instituit trei focare de varicelă în colectivități din învățământul școlar și preșcolar din municipiul Slatina, unde în total în acest sezon rece au fost înregistrate 42 de cazuri de varicelă, toate cu forme ușoare de boală.

Cele trei focare de varicelă din Slatina sunt în evoluție, anunță DSP Olt, cele mai multe cazuri - 31 - fiind înregistrate la Colegiul Național „Ion Minulescu". Cazuri de varicelă au apărut și la Colegiul Național Vocațional "Nicolae Titulescu" (6 cazuri), precum și la Grădinița cu Program Normal „Spiru Vergulescu" (5 cazuri).

Toți copiii bolnavi au fost izolați la domiciliu, cu forme ușoare de boală, potrivit unei informări a DSP Olt.

10 focare de varicelă de la începutul anului

De la începutul anului 2019, în județul Olt au fost instituite 10 focare de varicelă, la școli și grădinițe din Slatina, comuna Rusănești și orașul Balș, fiind raportate în total 167 cazuri de îmbolnăviri, din care 73 la Colegiul Național "Ion Minulescu" din Slatina.

DSP Olt notează că varicela este o boală cu înaltă contagiozitate și evoluează în microfocare de colectivitate. Varicela face parte din categoria bolilor prevenibile prin vaccinare, însă în România vaccinarea antivariceloasă nu este inclusă în Programul Național de Imunizări. Vaccinul este disponibil, la cerere, în farmacii, notează  Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel