Tudor Ciuhodaru, nou apel către Guvern: „Trimiteți-ne noile teste serologice!”

Tudor Ciuhodaru
Medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru face un nou apel către Guvern pentru a grăbi demersurile pentru ca în România să se poată face teste pentru coronavirus la scară largă.

Medicul Tudor Ciuhodaru lansează un nou pel către Guvern, pentru a grăbi demersurile pentru testarea la scară largă a populației.

„Fac un nou apel la Guvern și Președinte. Testare largă. Trimiteți-ne noile teste serologice. Așa cum v-am solicitat!! Spania a cerut azi NATO 500.000 de teste rapide. Austria dă azi startul la testarea în masă cu teste rapide. Cu sutele de mii. Cancelarul Sebastian Kurz consideră că prin noile teste rapide va avea o imagine clară a răspândirii infecției.

Avem deja 4 focare majore în țară. Noi ce mai așteptăm?! Poate învățați măcar de la alții că e nevoie urgentă de un Plan B: vreau testarea largă a populației (începând de la cei expuși/suspecți) + protecția personal medical + carantină strictă.

Propun ca acest proiect să demareze rapid la Iași. Avem deja 2 focare majore în această zonă! Eu zic că se poate!”, a scis el pe pagina de socializare.

De asemenea, continu el, testele serologice sunt extrem de importante, acestea „pot face diferența”, a mai scrie medicul.

„Motivele sunt clare:

1. Poți crește acum enorm capacitatea de testare a României la 1.000.000 pe zi (nu doar cel mult câteva sute ca la PCR cu multe fals negative), e iefin și fiabil și nimeni nu va scăpa nedectat- până în aprilie avem evidența exactă și golim și carantinele.
2. România nu are și nu va avea niciodată capacitatea de a face PCR la toți cei care au nevoie (cum nu au nici Anglia, Austria sau Spania, dar ce comparăm?!)
3. Soluția sănătoasă e la un avion distanță! Trimiteți la Iași și Suceava cele 50.000 de mii pe care ați spus că le aveți pe stoc. Așteptăm și milionul care l-ați comandat. Activați ambasadele și reprezentanțele României. Biomerica distribuie deja aceste teste în Europa. Asta face UK acum! Putem folosi experiența altora. Sunt autorizate în UE, SUA, folosite cu succes în China iar UK cumpără sute de mii. Soluția sănătoasă e la un avion distanță!

Vreau ca măcar acum (de peste 2 luni trag semnale de alarmă dar nu aude nimeni) toate persoanele suspecte (așa cum recomandă clar OMS!!!) sau expuse să beneficieze de acest test.

Noile teste serologice au 10 avantaje evidente în plină pandemie!!! Poți crește acum enorm capacitatea de testare a României la 1.000.000 pe zi (nu doar cel mult câteva sute ca la PCR cu multe fals negative), e iefin și fiabil și nimeni nu va scăpa nedectat- până în aprilie avem evidența exactă și golim și carantinele (Dacă la cei din carantină apar IgG mai sunt ținuti 7 zile și scoși din carantină, sunt vindecați și nu mai transmit virusul):
1. Ușor de efectuat (ca un test de sarcină).
2. E nevoie doar de o picătură de sânge (recolatată din deget ca la glicemie).
3. Rapid – durează doar 15 minute
4. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv).
5. Se pot utiliza oriunde (!!!nu trebuie marele centru /spital privat?!)- spitale, vamă (! Atenție la șoferii pe coridorul verde), aeroporturi, gări, salvare, SMURD, prespital, în triaje, UPU, medici de familie, ! clinici mobile) în toate orașele și comunele din țară.
6. Nu presupune aparate speciale sau personal specializat (poți instrui studenți, rezidenți, polițiști, jandarmi, administrația locală, personal din hipermarket)
7. Niciun suspect nu va scapa nedetectat. Orice suspect face testul azi, peste 10-12 zile și peste 21 de zile și nimeni nu va scăpa nedetectat. Nimic nu e mai simplu ca asta!
8. Poți lua imediat măsuri stricte (pe principiul testează-izolează) pe care îi responsabilizezi și îi duci în carantină strictă în spital) înainte ca focarele să devină prea mari.
9. (!) Precizează și stadiul bolii (acut sau vindecat) sau recrudescența.
10. E ieftin și fiabil. La PCR trebuie 3 detectări făcute, 2 din spută și 1 din fecale, poti să nu nimerești bine perioada sau ai mari erori la recoltare (din nas, găt). Durează 24 de ore, presupune personal specializat și spitale, e scump și necesită aparate speciale.

B. Testarea largă presupune ca:
1. În prima fază se poate testa măcar o persoana din fiecare familie (persoana cea mai expusă-de exemplu parintele care merge la muncă sau iese la cumpărături), toți cei care vin acum în țară, cei aflați acum în izolare, orice pacient ajuns la spital și personalul medical (ca să nu ajungem să transmitem boala-ca la spitalul ,,prof.univ.dr.Dimitrie Gerota”, polițiștii, vameșii, cei din hipermarket și vârstnicii și grupele de risc.
2.. Statul Roman ar putea cere tuturor firmelor și cetățenilor să vireze acum cei 2% din impozitul pe profit/venit pentru achizionarea testelor iar până la intrarea banilor în cont se poate face un împrumut cu dobandă "0" care să fie plătit din banii donați. Nimeni nu dă niciun leu din buzunar și mai și supraviețuim pe deasupra. Mulțumesc domnului Eduard Sersea pentru soluția sănătoasă.
3. În plus fiecare primărie ar putea cumpăra teste din banii încasați tot de la cetateni. Se pot adăuga ONG urile care dispun de fonduri și firmele/cetățenii care pot sponsoriza fără niciun beneficiu sau pe baza unor facilități fiscale

Pandemia NU se tratează ca o boală obișnuită. E nevoie urgent de un plan B. E tot mai clar că cine aduce testele rapide va câștiga lupta, cine nu va scormoni doar și va ajunge ca în Italia. Noi ce mai așteptăm?”, mai menționează europarlamentarul și medicul Tudor Ciuhodaru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel