Dr Tudor Ciuhodaru, despre "Sindromul Olivia": A făcut foarte mult rău

Tudor Ciuhodaru
EXCLUSIV
Dr Tudor Ciuhodaru a vorbit, în cadrul dezbaterii online „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată de DC Media Group despre importanţa vaccinării şi dar și despre riscurile la care se supun cei care refuză vaccinarea lor sau a copiilor.

Medicul a adus în discuție și cazul celebrei antivacciniste, Olivia Steer, pe care a supranumit-o "Sindromul Olivia", dat fiiind că foarte multe persoane i-au urmat sfaturile.

"E greu să te lupţi cu o avalanşă informaţională şi, sincer să fiu, acel „sindrom Olivia" (n.r. – Olivia Steer) de care vorbim cu toţii a făcut foarte mult rău. Pe de altă parte, trebuie să vii, în contrapartidă, cu informaţii corecte, furnizate într-un cadru instituţionalizat, iar şcoala este cea mai bună soluţie pentru aşa ceva. Din punctul meu de vedere, pentru ca aceste cunoştinţe să fie cu adevărat eficient trebuie să fie cunoscute precum alfabetul sau tabla înmulţirii. Iar dacă ar fi furnizate la scară instituţională, în fiecare şcoală, am avea o altă receptivitate şi sunt convins că mulţi care astăzi mai pun sub semnul întrebării anumite problematici legate de această metodă de imunizare ar fi mult mai deschişi", a declarat Tudor Ciuhodaru.

 

Puteți urmări întreaga dezbarete aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel