Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tulpină nouă de COVID-19 în România, de ce se reinfectează cei vindecați? Prof dr Rafila, explicații
26 iun, 21:39
După ce trei pacienți vindecați de la Sibiu s-au reinfectat cu COVID-19 și ministrul Sănătății Nelu Tătaru a spus că e vorba de o tulpină nouă, prof dr Alexandru Rafila dă explicații
de  Adisa Codruț
COVID-19

Coronavirusul care provoacă boala COVID-19 pare să facă mutații și, la fel ca la virusul gripat, ar avea cel puțin o nouă tulpină, a susținut Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, după ce trei pacienți din Sibiu care au trecut o dată prin boală s-au reinfectat. 

Însă profesorul dr Alexandru Rafila, care este și președintele Societății Române de Microbiologie, a spus cu totul altceva, într-o intervenție în emisiunea Subiectiv, de la Antena3.

„Nu avem informații referitoare la mutații. Inițial, s-a făcut o secvențiere a virusului la Institutul Cantacuzino. Am făcut și noi la „Matei Balș” - mutațiile care au fost detectate sunt punctiforme, adică sunt minimale și nu avem practic dovezi că există un virus care s-ar transmite mai ușor sau că ar provoca forme diferite de boală față de cele care s-au înregistrat acum câteva luni. Eu nu vreau să contrazic pe nimeni, vă spun un punct de vedere profesional și cam atât", a spus prof dr Alexandru Rafila.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?