Tumori canceroase: enzima care permite creșterea lor necontrolată, identificată

Celule
O enzimă care este implicată în creșterea necontrolată a tumorilor canceroase a fost identificată de către oamenii de știință. Ei spun că enzima va fi acum ținta unor noi medicamente.  

O enzimă ce are legătură cu producrea unor tipuri de cancer a fost identificată de către o echipa condusă de cercetători de la Universitatea din San Diego School of Medicine și Institutul Ludwig pentru Cercetare a Cancerului de la UC San Diego. Ei au identificat o enzimă implicată în remodelarea membranei plasmatice a mai multor tipuri de celule canceroase, care este critică atât pentru supraviețuirea tumorilor, cât și pentru creșterea lor necontrolată.

Constatarea, publicată în 11 iulie 2019 în „Cell Metabolism”, sugerează o posibilă țintă pentru noi medicamente.

„Cancerul se caracterizează nu numai prin schimbări majore în genomul său, dar și prin schimbări profunde în modul în care acestea iau și utilizează substanțe nutritive pentru a propulsa o creștere rapidă a tumorii”, a spus autorul principal Paul S. Mischel, MD, profesor la Școala UC San Diego al Departamentului de Medicină de Patologie și membru Ludwig. "Cum se potrivesc aceste aspecte diverse și pot fi în beneficiul pacienților?", se întreabă el.

În noul studiu, realizat în colaborare cu Benjamin Cravatt, profesor la Scripps Research și condus de autorul principal Junfeng Bi, cercetătorii au identificat o enzimă numită LPCAT1, al cărei nivel crescut duce la cancer și care joacă un rol-cheie în creșterea tumorii prin schimbarea compoziției fosfolipide a membranei plasmatice a celulelor canceroase, permițând semnale amplificate și mutante ale factorilor de creștere să stimuleze creșterea tumorii.

Enzima, critică în producerea cancerului

Fără LPCAT1, tumorile nu pot supraviețui. Când cercetătorii au epuizat genetic LPCAT1 în multiple tipuri de cancer la șoareci, incluzând glioblastoame extrem de letale (la creier) și un cancer pulmonar agresiv, afecțiunile maligne s-au redus dramatic și timpul de supraviețuire s-a îmbunătățit.

Rezultatele, au scris autorii, demonstrează că LPCAT1 este o enzimă importantă, a cărei dereglare duce la cancer, care leagă alterările genetice comune ale tumorile cu schimbările din metabolismul lor, pentru a conduce la creșterea gresivă a tumorii.

"Avansările tehnologiilor de secvențiere a ADN-ului ne-au reconfigurat înțelegerea bazei moleculare a cancerului, sugerând un nou și mai eficient mod de a trata pacienții cu cancer", a spus Mischel.

Cu toate acestea, până în prezent, oncologia de precizie nu a beneficiat încă de mulți pacienți, motivând o căutare mai profundă în înțelegerea modului în care modificările genetice ale tumorilor schimbă comportamentul celulelor canceroase și, eventual, deblocând metode noi pentru tratarea mai eficientă a pacienților. Aceste rezultate sugerează, de asemenea, că LPCAT1 poate fi o țintă a unor noi medicamente foarte convingătoare, într-o mare varietate de tipuri de cancer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel