UE: precomandă de 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID de la BioNTech-Pfizer

Fiole
BioNTech-Pfizer este a șasea entitate farmaceutică cu care UE semnează un acord pentru un vaccin anti-COVID, după cele deja convenite cu Sanofi-GSK, Johnson&Johnson, CureVac, Moderna și AstraZeneca.

Deși niciun vaccin nu a fost aprobat în acest moment de Agenția Europeană pentru Medicamente sau de omologul american FDA, bătălia pe precomenzi continuă. 
Comisia Europeană a anunțat miercuri că a ajuns la un acord preliminar pentru a obține 200 de milioane de doze din vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de alianța germano-americană BioNTech-Pfizer, cu opțiunea de a achiziționa încă 100 de milioane de doze dacă vaccinul se va dovedi sigur și eficient contra COVID-19; este a șasea înțelegere de acest fel încheiată de Uniunea Europeană.

Cu acest acord, numărul de doze precomandate deja, la nivel mondial, se apropie de 6 miliarde! 

Citește și: BĂTĂLIA MONDIALĂ pentru VACCINURI contra coronavirus: 5,7 miliarde de doze, precomandate!

Respectivele înțelegeri vor oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE, spre exemplu, și aici vorbim inclusiv România, să cumpere și să primească vaccinul anti-COVID, oricare dintre ele ar fi aprobat, relativ în același timp.

„Discuțiile finalizate cu BioNTech-Pfizer marchează un nou pas important în eforturile noastre de a construi un portofoliu solid și diversificat de potențiale vaccinuri”, a precizat comisarul european al Sănătății, Stella Kyriakides, conform unui comunicat al CE. 

„Este a șasea companie farmaceutică cu care am finalizat discuții sau am semnat un acord pentru potențiale vaccinuri, în timp record. Șansele noastre de a dezvolta și distribui un vaccin sigur și eficient sunt mai mari ca niciodată, atât pentru europeni, cât și pentru restul lumii. Ca să învingem coronavirusul oriunde ar fi, trebuie să îl învingem peste tot", a spus Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer este pe bază de ARN mesager, care joacă un rol fundamental în biologia umană, transferând instrucțiunile care conduc celulele în corp pentru a produce proteine care să prevină sau să combată boala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel