Un bărbat transgender care a născut figurează ca tată în certificatul de naștere

Bebeluș  FOTO: pexels.com
Myles Brady Davis, persoană transgender din Statele Unite, care se identifică drept bărbat, era în a 20-a săptămână de sarcină când a aflat că va figura ca mamă pe certificatul de naştere al copilului său.

Transgender, certificat de naștere. ''Era aşa o nebunie'', a povestit Myles Brady Davis, persoană transgender din Statele Unite, în vârstă de 38 de ani, din Chicago. ''Niciodată nu m-am gândit măcar că pe certificatul de naştere va fi specificat atât de greşit genul nostru'', a adăugat el. Acesta se afla în a 20-a săptămână de sarcină când a aflat că va figura ca mamă pe certificatul de naştere al copilului său. În statului american Illinois, legea spune că persoana care poartă copilul este mamă.

Mai mult, soţia lui Myles, Precious, la rândul său persoană transgender, urma să figureze pe certificatul de naştere ca tată. Precious şi Myles, director de comunicare la Equality Illinois, a raportat problema angajatorului său şi a luat legătura cu grupul Lambda Legal, pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBTQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transexuali şi queer), care a trimis statului o scrisoare explicând necesitatea unui certificat de naştere exact. A fost prima dată când statul a fost informat despre cazul unui transgender care naşte, iar oficialii au căzut de acord că cei doi nu ar trebui să fie menţionaţi în mod eronat pe certificatul de naştere, potrivit purtătoarei de cuvânt al Departamentului de Sănătate Publică din Illinois, Melaney Arnold.

La după două săptămâni după naşterea fetiţei lor sănătoase, Zayn, la începutul lunii decembrie, cei doi soţi au aflat că vor avea certificatul de naştere aşa cum îl doreau, pe care Myles figurează ca tată, iar Precious ca mamă. Arnold a indicat prin e-mail că această naştere va fi o premieră pentru Illinois, iar statul intenţionează ca identificarea exactă a genului să fie o opţiune permanentă, accesibilă tuturor părinţilor transgender. ''Mă simt aşa de uşurat'', a spus Myles. ''Am trecut prin doi ani de (fertilizare in vitro) şi nouă luni de sarcină foarte dificilă pentru a fi identificat greşit la final. Mi se rupea inima'', a adăugat el.

Myles şi Precious, director de comunicare la Sierra Club, s-au cunoscut în 2014, au început să se întâlnească un an mai târziu şi s-a căsătorit în 2016. Pentru a avea copii ei au fost nevoiţi să renunţe la terapiile hormonale, lucru dificil pentru amândoi. Un ovul din corpul lui Myles a fost fertilizat cu spermă de la Precious şi implantat în uterul lui Myles prin fertilizare in vitro. Myles este unul dintre cei câteva mii de bărbaţi transgender din lume care au trecut printr-o sarcină. Myles a născut-o pe Zayn la începutul lunii decembrie la Prentice Women's Hospital din Chicago. ''A fost cel mai frumos lucru pe care l-am văzut în viaţa mea", a declarat Precious, în vârstă de 34 de ani, referindu-se la naşterea fetiţei lor.

Cei doi îşi doresc să aibă mai mulţi copii, iar Myles aşteaptă cu nerăbdare un alt moment important. ''Abia aştept să-i spun fiicei mele povestea despre lucrurile prin care am trecut pentru obţinerea certificatului ei de naştere", a mărturisit el. ''Faptul că Precious şi cu mine am fost primii care au adus acest lucru în atenţia [statului] şi modul în care statul ne-a susţinut şi cum îşi schimbă politica, dar şi că statul Illinois îşi susţine toţi cetăţenii lor şi respectă umanitatea'', a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel