Un nou posibil medicament în lupta contra cancerului de sân triplu negativ

Cancerul
Cercetătorii de la Universitatea din Arkansas, SUA, au dezvoltat un nou candidat la medicament care ucide celulele canceroase de sân triplu negative. 

O cercetare derulată la Universitatea din Arkansas, SUA, în care s-a creat un nou posibil medicament care ucide celulele canceroase de sân triplu negative, va ajuta specialiștii să țintească celulele canceroase de sân direct, evitând în același timp efectele adverse adverse, toxice ale chimioterapiei.

Autorii studiului s-au concentrat pe dezvoltarea de noi medicamente terapeutice fotodinamice vizate – o alternativă non-invazivă la chimioterapie. Terapia fotodinamică vizată a atras atenția datorită capacității sale de a trata tumorile fără intervenții chirurgicale, chimioterapie sau radiații. În plus față de tratamentul cancerului, acest nou sistem de administrare a medicamentului ar putea fi utilizat și cu imagistica prin rezonanță magnetică sau imagistică cu fluorescență, care poate urmări medicamentul din organism și poate monitoriza progresul tratamentului cancerului, arată un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel