Un nou virus gripal cu potențial pandemic, descoperit în China

O nouă tulpină de gripă, cu potențial de a deveni pandemie, a fost identificată în China.

Cercetătorii  au descoperit o nouă tulpină gripală, purtată de porci, dar care poate fi transmisă și la oameni. Aceștia sunt îngrijorați că ar putea suferi mutații și se va putea răspândi de la o persoană la alta și să declanșeze o nouă pandemie.

Un studiu (link direct), publicat în jurnalul medical Proceedings of the National Academy of Sciences,  a analizat noul virus gripal și trage un semnal de alarmă asupra necesității de implementare rapidă a măsurilor pentru controlul virusului descperit porci și monitorizarea atentă a lucrătorilor din industria porcină. 

Mai mult, aceștia atrag atenția că noul virus are nevoie de monitorizare atentă, în condițiile în care, oamenii ar putea avea o imunitate mică sau deloc în fața acestuia.

 

Potențial pandemic


Focarul de gripă porcină din 2009, provocat de virusul A / H1N1pdm09, a fost mai puțin mortal decât se așteptau specialiștiil, în mare parte pentru că mulți oameni în vârstă aveau o anumită imunitate față de aceasta. Noua tulpină de virus, numit G4 EA H1N1, care a fost recent identificat în China, este asemănătoare gripei porcine din 2009, dar cu unele modificări.

 

Studiul integral, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel