Urina de bebeluș, la ce trebuie să fie atenți părinții

Bebeluș
Medicul Mihai Craiu explică pe Facebook informațiile pe care le dă un simplu examen de urină.

Urină, bebeluș. Pe contul de Facebook al Spitalului Virtual pentru Copii, medicul Mihai Craiu notează informațiile utile pe care le dă un examen de urină la bebeluș.

"Modificările de culoare, de volum sau de miros pot ridica semne de întrebare asupra sănătății unui copil", afirmă specialistul și postează un link spre o știre din webmd, un site medical american.

El detaliază:

"Câteva mesaje extrem de importante.
1. Un copil cu febră mare, dacă nu are nici o altă explicație rezonabilă (boală cu tuse, strănut, diaree, vărsături) ar putea avea infecție urinară. Si aici ne poate ajuta un test urinar simplu, cu așa-numitul dipstick.
2. Un copil mic si sănătos udă scutecul frecvent. Dacă un copil urinează puțin ar putea fi deshidratat sau ar putea avea o boală renală. Ce înseamnă puțin la copil? Sub 1 ml/kg/oră. Adică un copil de 1 an ce are 9 kg ar trebui să urineze cel puțin 45 ml în 5 ore. Dacă e uscat pampersul ce a fost pus în urma cu multe ore trebuie consultat urgent copilul, mai ales dacă pare bolnav.
3. Urina de copil mic este diluată. Aproape ca apa. Dacă e închisă la culoare și pătează scutecul sau dacă miroase anormal vă rog mergeți la urgențe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel