Usturoi și ulei de măsline, efecte INCREDIBILE dacă le consumi împreună dimineața. Rețetă

Ulei măsline
Beneficiile usturoiului sunt nenumărate. Asociat cu uleiul de măsline, efectele sale sunt multiplicate și ambele constituie un remediu eficient împotriva mai multor afecțiuni.

Renumit pentru beneficiile sale culinare datorită aromei sale unice,  usturoiul este, de asemenea, cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Datorită compușilor săi, cum ar fi alicina, disulfura de dialil și s-alil cisteină, usturoiul are efecte incredibile în organism. Un  studiu  a arătat că s-alil cisteina ar putea  reduce stresul oxidativ sau neuroinflamarea.

Se știe că hipertensiunea arterială constituie unul dintre factorii care favorizează bolile cardiovasculare. În acest context, un studiu a arătat că pudra de usturoi are o acțiune cardioprotectoare.

Usturoiul ar scădea colesterolul

Există o meta-analiză  care spune acest lucru. Suplimentele cu usturoi ar putea avea un rol notabil în tratarea colesterolului ridicat.

Dar uleiul de măsline?

Cel mai dominant acid gras din uleiul de măsline este o grăsime mononesaturată numită acid oleic. Acesta din urmă reduce, conform unui  studiu, inflamația. În plus, se spune că uleiul de măsline are activitate antioxidantă pentru combaterea radicalilor liberi.

Cum se pregătește rețeta

- un cățel de usturoi

- ¼ cană ulei de măsline extravirgin

Curăță cățelul de usturoi, apoi feliază-l. Într-o tigaie medie pune cățelul de usturoi tocat și uleiul de măsline. Încălzește-l ușor, fără să-l arzi. Pune totul într-un borcan de sticlă etanș, apoi lasă borcanul nedesfăcut până a doua zi.

Consumă acest amestec zilnic, dimineața. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel