Vaccin antigripal. Când vin dozele în toate județele

Vaccin
Autorităţile sanitare din Botoşani au cerut Ministerului Sănătăţii 28.000 de doze de vaccin antigripal pentru vaccinarea populaţiei în sezonul 2019- 2020.

Vaccin antigripal, doze. Autorităţile sanitare din Botoşani au solicitat Ministerului Sănătăţii 28.000 de doze de vaccin antigripal pentru vaccinarea populaţiei în sezonul 2019- 2020, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful Compartimentului supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Irina Alecu.

Potrivit sursei citate, dozele vor fi distribuite în judeţul Botoşani, dar şi în celelalte judeţe ale ţării după data de 20 octombrie.

"Vaccinurile vor veni în toată ţara după data de 20 octombrie, în trei tranşe, până la sfârşitul lunii noiembrie. Am primit confirmarea pentru 19.000, iar, ulterior, în funcţie de cum evoluează sezonul gripal vor putea fi suplimentate", a afirmat Alecu.

Oficialul DSP susţine că dozele de vaccin antigripal vor fi folosite, prin intermediul medicilor de familie, pentru vaccinarea cu prioritate a persoanelor cu afecţiuni cronice pulmonare, cardio-vasculare, renale sau hepatice, dar şi pentru gravide. De asemenea, vor fi vaccinare persoanele aflate în instituţii de ocrotire medico-sociale, dar şi vârstnicii de peste 65 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel