Vaccin COVID-19. Pericol despre care nu se vorbește, semnalat de prof Bârgăoanu

Vaccin   FOTO: pixabay
Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu atrage atenția asupra unui aspect în ceea ce privește anunțul cu privire la descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19.


Alina Bârgăoanu este prof. univ. SNSPA și expert în analiza dezinformării. În cadrul unui interviu acordat DC News, Alina Bârgăoanu a atras atenția asupra unui alt fenomen mai puțin analizat în contextul în care pandemia de COVID-19 a generat un număr uriaș de fake news-uri. Este vorba despre știrile „pozitive” cu privire la descoperirea unui vaccin.

„Au existat multe știri în care s-a spus că s-a găsit vaccinul, că intră în producție. Cred că aceste informații au creat un tip de așteptare falsă. Aceste știri excesiv de exuberante evident că au efect pozitiv într-o perioadă de climat emoțional încordat. Dar în același timp dacă nu se confirmă acest lucru pericolul este de discreditare, să scadă încrederea în știință”, a precizat Alina Bârgăoanu care a adăugat că un asemenea efect este foarte periculos", a spus Alina Bârgăoanu. 

 

 

Citește în continuare pe Dc News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel