Vaccin gripal, Gindrovel Dumitra: este pentru prima oară când avem 3 milioane de doze
29 sep 2020 / 21:01
Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al SNMF, a vorbit la evenimentul „Totul despre vaccinul antigripal 2020-2021”, organizat de DC Media Group, despre campania de vaccinare gripală din acest an, care este una aparte.
de  Angela Sabău
Gindrovel Dumitra  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV

Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al SNMF, a participat la evenimentul „Totul despre vaccinul antigripal 2020-2021”, organizat de DC Media Group, unde a vorbit despre campania de vaccinare gripală din acest an.
Potrivit lui, niciodată nu au fost disponibile un număr atât de mare de doze de vaccin gripal.

Am primit dozele de vaccin gripal care au fost distribuite de către Ministerul Sănătății, în acest moment la mine în cabinet se vaccinează asiduu, avem peste 20 de vaccinuri administrate astăzi la copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani și avem foarte multe persoane, în special adulții cu boli cronice, care au venit la cabinet și au întrebat despre vaccin. Am transmis mereu acest mesaj și este de preferat ca noi să începem vaccinarea pacienților cu boli cronice undeva în jurul datei de 15 octombrie, iar dozele primite în acest moment sunt disponibile pentru copiii de 3-5 ani, care urmează să primească prima doză, iar în curând Ministerul Sănătății va livra către direcțiile de sănătate publică și vaccinul care se adresează copiilor din grupa de vârstă șase luni – 3 ani. 
Părinții acceptă vaccinul, întreabă în fiecare zi când pot să primească vaccinul, din punctul meu de vedere această campanie de anul acesta va avea această particularitate, în sensul că percepția publică este destul de favorabilă vaccinării și sperăm că vom reuși să administrăm în timp util și cât se poate de eficient vaccinul gripal, pentru că avem un număr foarte mare de doze, este pentru prima oară când avem 3 milioane de doze. Ori asta este o provocare.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?