Vaccin pneumococic: primele rezultate pozitive din două studii MSD

Vaccin
Compania MSD anunță primele rezultate pozitive din două studii în fază avansată de vaccin pneumococic conjugat investigațional.

Compania farma MSD anunță primele rezultate pozitive la două studii suplimentare de fază 3 care evaluează siguranța, tolerabilitatea și imunogenitatea vaccinul  pneumococic conjugat investigațional.

Boala pneumococică, o infecție cauzată de bacteriile din categoria Streptococcus pneumoniae, este în creștere pe glob. De aceasta pot suferi inclusiv adulții sănătoși și copiii, deși categoriile vulnerabile sunt copiii sub 2 ani, adulții vârstnici peste 65 de ani și persoanele cu boli imunosupresive sau anumite boli cronice. 

„Boala pneumococică ia amploare în rândul adulților la nivel mondial, parțial din cauza serotipurilor care nu sunt incluse în vaccinul pneumococic conjugat disponibil în prezent. (...) Aceste date oferă informații importante despre potențialul V114, urmat de PNEUMOVAX 23 - un vaccin polizaharidic inclus în peste 90% din programele de imunizare antipneumococică la adulți în funcție de vârstă, de a contribui la protejarea adulților sănătoși și a celor cu risc crescut de boală pneumococică”, a declarat Dr. Roy Baynes, senior vice president, head of global clinical development, chief medical officer, MSD Research Laboratories. 

Rezultatele programului clinic de fază 3 pentru V114 la adulți, inclusiv ale studiilor PNEU-PATH și PNEU-DAY, vor fi prezentate la un congres științific viitor. Compania își menține în grafic planurile de depunere a dosarelor de autorizare la nivel mondial, începând cu FDA (Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA), până la sfârșitul acestui an. 

Stadiul rezultatelor din cele două studii:

”PNEU-PATH este un studiu de fază 3, multi-centru, dublu-orb, controlat cu ajutorul unui comparator activ, de evaluare a siguranței, tolerabilității și imunogenității V114, urmat de administrarea PNEUMOVAX 23 după un an, la adulți sănătoși cu vârsta peste 50 de ani (n=652). Criteriile primare au inclus mediile geometrice ale titrurilor (GMT) OPA specifice serotipurilor la 30 de zile de la vaccinarea cu PNEUMOVAX 23. GMT OPA specifice serotipurilor la 30 de zile de la vaccinarea cu PNEUMOVAX 23 au fost comparabile în grupurile V114 și respectiv PCV pentru toate cele 15 serotipuri din V114.

Despre V114 - 114 este un vaccin pneumococic conjugat investigațional cu 15 valențe dezvoltat de MSD, aflat în faza a treia de dezvoltare, pentru prevenția bolii pneumococice la adulți și copii.  V114 conține polizaharide pneumococice de la 15 serotipuri conjugate pe o proteină transportoare CRM197 și include serotipurile 22F și 33F, asociate frecvent cu boala pneumococică invazivă la nivel mondial și neincluse în vaccinul pneumococic conjugat autorizat în prezent pentru adulți”, se arată într-un comunicat al companiei. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel