Vaccinare COVID. Arafat: cu cât avansăm în campanie, cu atât putem să reluăm anumite activități

Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Șeful DSU Raed Arafat a declarat, în cadrul dezbaterii ”Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”, organizată de DC Media Group, că sunt prea puțini români vaccinați pentru a se relua anumite activități.

Raed Arafat, șeful DSU, susține că România stă bine la capitolul vaccinare față de alte state europene. ”Să nu uităm că suntem în paralel cu o campanie de vaccinare, să nu uităm că este vorba de timp. (...) Știm că România totuși stă foarte bine în campania de vaccinare comparativ cu alte țări din spațiul european.

Cu cât avansăm în campania de vaccinare, cu cât o să avem premisa într-adevăr să reluăm mai ușor anumite activități, dar în acest moment încă numărul celor vaccinați este insuficient ca să putem să spunem că are un impact general pe populație și pe țară. Încă suntem la un procent mic, trebuie să ajungem la un procent de 60-70% să spunem că stăm liniștiți. Cam asta este situația”, afirmă Arafat în cadrul dezbaterii ”Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”, organizată de DC Media Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel