Vaccinare: numărul infecțiilor, mai mic cu 70% după imunizarea lucrătorilor din sănătate

Centre de vaccinare noi      FOTO unsplash
Numărul infectărilor a scăzut cu 70% în rândul lucrătorilor sanitari din Marea Britanie, după campania de vaccinare.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 desfăşurată în Marea Britanie a dus la o diminuare a numărului cazurilor de COVID-19, cu circa 70%, în rândul lucrătorilor sanitari care au primit numai prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech. Conform acestor date, vaccinul Pfizer-BioNTech a oferit niveluri ridicate de protecţie împotriva infecţiilor şi a bolii simptomatice după prima doză administrată, în timp ce spitalizările şi decesele asociate COVID-19 scad cu peste 75% în cazul vârstnicilor cărora li s-a administrat de asemenea numai prima doză de vaccin.

Pentru a imuniza cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, guvernul britanic a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul de trei săptămâni recomandat de producătorul vaccinului Pfizer-BioNTech. Datele prezentate de această instituţie provin din două analize separate, prima fiind un studiu în desfăşurare pe lucrătorii sanitari şi cea de-a doua o evaluare a datelor privind testarea persoanelor în vârstă de cel puţin 80 de ani, notează Agerpres.

În cazul persoanelor vârstnice, aceste date arată că prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech are o eficacitate de 57% împotriva bolii COVID-19 simptomatice, iar conform unei evaluări preliminare nivelul protecţiei urcă la 85% după rapel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel