Vaccinul anti-COVID-19 ar putea fi administrat în doze diferite: medicul Alexandru Rafila explică

Vaccin  FOTO: pixabay
Vacinul anti-COVID-19 ar ptuea fi administrat în doze diferite, în funcție de vârstă. Deocamdată însă nu este cert când vom avea un vaccin.

Vaccinul anti-COVID-19 ar putea fi administrat diferit în funcție de vârstă sau de istoricul medical. Cei tineri ar putea primi câte o doză, în timp ce vârstnicii ar putea primi câte două doze, potrivit profesorului Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.
Deocamdată este incertă data la care ar putea începe vaccinarea. Ministrul Sănătății a anunțat că ar putea începe în ianuarie 2021, însă Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că este prea devreme să afirme cu certitudine o dată. „Orice produs farmaceutic, nu numai vaccinul, trebuie să treacă prin perioada de testare la om. Și sunt 3 faze, iar numărul de subiecți care sunt incluși în fiecare dintre aceste faze este tot mai mare, astfel încât faza a treia să includă circa 30.000 de persoane care să ”garanteze” că avem cele două elemente: siguranță și eficacitate.
Politica de vaccinare în momentul în care va fi disponibil un anumit tip de vaccin va trebui să țină cont de priorități, de personalul medical, de categoriile de risc care ar trebui protejate în primă instanță.
Este posibil să avem vaccinuri diferite care să fie aprobate cam în aceeași perioadă. Deci nu este sigur că va fi un singur vaccin. Iar numărul de doze administrate poate să varieze, poate să fie la persoane tinere o singură doză, la persoane vârstnice la care reacția imună este puțin mai lentă să fie de două doze, iar lucrurile astea nu le știm acum”, spune medicul Alexandru Rafila la Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel