Vaccinul AstraZeneca, utilizare extinsă la persoane peste 65 de ani. Vezi unde s-a decis asta

Vaccinul produs de AstraZeneca va fi utilizat în Franța și la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, dar nu mai în vârstă de 75 de ani.

În Franţa, utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID -19 va fi extinsă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 65 şi 75 de ani şi care prezintă comorbidităţi, a declarat luni seara ministrul Sănătăţii, Olivier Véran.

''De acum înainte persoanele cu vârsta de 50 de ani şi peste, inclusiv 65-75 de ani'', care suferă de '' ceea ce se numeşte comorbidităţi, fragilităţi'' vor putea ''să se vaccineze cu AstraZeneca'', la ''medicul curant, în spitalul care îi monitorizează'' sau ''în câteva zile în farmacie'', a precizat ministrul Véran la postul public de televiziune France 2. Cei cu vârsta de 75 de ani şi peste vor continua să fie vaccinaţi cu Pfizer sau Moderna în centrul de vaccinare, a adăugat el, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel