Val de pacienți cu gripă și pneumonii în Botoșani. Măsurile Spitalului Județean

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Numărul de paturi din Secţia de boli infecţioase - adulţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost suplimentat, pentru a face faţă valului de pacienţi cu gripă, pneumonii sau infecţii virale ale căilor respiratorii.

Gripă, Botoșani. Şeful Secţiei Boli Infecţioase - adulţi a Spitalului Județean Botoșani, medicul Valentina Morcov, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, deşi în spital sunt internate doar cazurile grave, numărul pacienţilor este foarte mare.

"Este aglomerată secţia. Am suplimentat şi numărul de paturi din saloane. 14 paturi am pus în plus, pentru că a fost nevoie ca să încapă efectiv toţi pacienţii pe care i-am internat. (...) Tot ce înseamnă respirator este plin, saloanele pentru respirator sunt pline. Nu internăm decât cazurile cu complicaţii, cazurile cu afectare respiratorie severă, cu afectare importantă a stării generale. Restul primesc recomandări de tratament la domiciliu. Mai facem internări de zi", a afirmat Morcov, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că număr de persoane care se prezintă zilnic la Secţia de boli infecţioase - adulţi este în medie de 45-50.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel